Marzec 8, 2018 Aleksandra Piesiak

Wielkie otwarcie restauracji PESTO

PESTO

Finalne odliczanie, pełne skupienie, kuchnia w gotowości i… mamy to! Wraz z Restauratorami Food Consulting pracowaliśmy nad otwarciem restauracji PESTO w Luboniu. MOXIE – zajmowało się marketingiem i komunikacją, a Restauratorzy Food Consulting – stroną gastronomiczną. 1 marca 2018, w dniu otwarcia, lokal był wypełniony po brzegi!

PESTO to restauracja, która wyróżnia się domową atmosferą, wysokiej jakości daniami kuchni włoskiej i designerskim wnętrzem. Jest przyjazna również najmłodszym – znajduje się tu duży drewniany domek do zabaw, ponadto dzieci nauczą się pod okiem kucharza, jak  robić pizzę. W PESTO każdy czuje się swobodnie oraz może miło spędzić czas z rodziną i przyjaciółmi. Co istotne, wszystkie potrawy są przygotowane z prawdziwą pasją, wyłącznie ze składników najwyższej jakości.

Jakie były zadania MOXIE?

  • strategia komunikacji marki – zaczęliśmy od przeprowadzenia warsztatów, potrzebnych do opracowania dokumentu strategii
  • konsultacje wizualne – w sprawie wystroju wnętrza i zmian w logotypie
  • komunikacja otwarcia w internecie – zaprojektowanie i wdrożenie strony internetowej, prowadzenie social mediów i kampanii online
  • sesja fotograficzna – od organizacji przez brief i nadzór nad realizacją, po wybór zdjęć
  • przygotowanie projektów graficznych – menu, wizytówki, karta win
  • redakcja i dystrybucja informacji prasowej do lokalnych mediów i influencerów

To był bardzo pracowity, ale i satysfakcjonujący czas!

, , , , , , , , ,

Aleksandra Piesiak

Buduje długofalowe relacje z klientami agencji, celnie identyfikuje potrzeby i oczekiwania. Wprawia projekty w ruch oraz stoi na ich straży na każdym etapie realizacji. Dziennikarskie zacięcie z powodzeniem wykorzystuje w tworzeniu dedykowanych treści i w media relations. Doświadczenie zdobywała, pracując dla kilku dużych marek. Aktualnie każdą wolną chwilę spędza na poszukiwaniu inspiracji do urządzenia swojego mieszkania w stylu skandynawskim.